Бенфика и Интер играят при резултат 0:2 на Ещадио да Луж

...
Бенфика и Интер играят при резултат 0:2 на Ещадио да Луж
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бенфика - Интер 0:2, Лукаку с поредна вкарана дузпа

Бенфика и Интер играят при резултат 0:2 на " Ещадио да Луж " в първа четвъртфинална борба от Шампионска лига сред двата отбора.

Срещата стартира в 22:00 часа и ще може да я наблюдавате на Gong.bg .

Бенфика досега се показва впечатляващо в Турнира на богатите. „ Орлите “ завоюваха група с ПСЖ и Ювентус, а за момента са и вторият най-резултатен тим в конкуренцията след Наполи.

Интер от своя страна се намира в сериозна рецесия в италианската Серия А. На страната на „ нерадзурите “ е това, че те към този момент се срещнаха с един португалски съпернки – Порто. Италианският вицешампион отстрани „ драконите “ на осминафиналите в ШЛ.

Напук на упованията за домашен напън, Интер бе по-активният тим първоначално. Едно рисково центриране на Димарко бе избито с тъга в корнер, а друго едвам не бе засечено от Барела.

Първата добра опция в мача обаче пристигна в 16-ата минута и бе на сметката на домакините. След центриране отляво Димарко игра с глава, само че прати топката на крайници на Рафа Силва. Той обаче стреля право в Андре Онана, който мазета. Десетина минути по-късно Ачерби стреля от далечна отдалеченост, само че ударът му мина над напречната греда.

Алекс Грималдо отвърна също с изстрел отдалеко - опитът на левия бек мина покрая левия дирек на Онана. В края на полувремето Интер сътвори блъсканица към наказателното на Бенфика и стигна до един рисков удар на Брозович, който бе блокиран от състезател в алено на метри пред голлинията. Впоследствие бе маркирана засада.

" Черно-сините " започнаха и втората част по-добре и се възползваха по най-хубавия метод от преимуществото си. Само няколко минути трябваха на Интер да вкара - Матео Дармиан центрира от левия фланг, а Николо Барела бе оставен непокрит в наказателното поле и означи с глава - 0:1.

Лисабонци можеха бързо да възстановят паритета. Аурснес и Рамош сътвориха карамбол в дребния пеналт, само че своевременна интервенция на Бастони предотврати сигурен гол.

В 70-ата минута центриране на Ачерби едвам не влетя директо във вратата на Влаходимос. В идващите минути Грималдо и Барела обстрелваха двете порти, само че неопределено.

Седем-осем минути преди края Интер разви добра офанзива отдясно, която приключи с центриране на Дъмфрис в ръката на Жоао Марио. Главният арбитър Майкъл Оливър се съветва с ВАР и отсъди дузпа за миланския гранд, която Ромелу Лукаку осъществя за 0:2.

LIVE / Бенфика - Интер 0:2

0:1 Николо Барела 51`

0:2 Ромелу Лукаку 83` (д)

Бенфика:  Одисеас Влаходимос, Жилберто, Антонио Силва, Морато, Алекс Грималдо, Чикиньо, Флорентино Луиш, Жоао Марио, Рафа Силва, Фредрик Аурснес, Гонсало Рамош

Треньор: Рогер Шмид

1️⃣1️⃣
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР